STS Talotekniikka Oy

Putkiremontti jopa kolmessa päivässä!

STS-Talotekniikka ryhmäkuva

Yleensä putkiremonttia lähdetään suunnittelemaan vasta siinä vaiheessa, kun remontilla alkaa olla jo kiire”, toteaa Varsinais-Suomessa toimivan STS-Talotekniikan toimitusjohtaja Teemu Heinonen. Hän on ollut uransa aikana mukana toteuttamassa lukuisia pientalojen putkiremontteja. Heinonen tietää, että putkiremontin suunnittelu ei yleensä ole asiakkaiden suosikkipuuhaa. Siksi putkiremonttia saatetaan lykätä viimeiseen saakka. “Ei kuitenkaan kannattaisi”, Heinonen sanoo.

Riski vesivahinkoihin kasvaa, mitä pidemmälle remonttia lykätään. Jos välttämättömiä remontteja on laiminlyöty, vakuutus ei välttämättä korvaa vahinkoa. “Vakuutusyhtiöt ovat nykyisin aika tiukkoja tällaisissa tilanteissa”, Heinonen muistuttaa. Lykkäämisestä voi siis aiheutua paitsi lisäkuluja, myös lisäremontteja.

Putkiremontti tuottaa yllättävän vähän haittaa asumiselle

Mikäli suunnittelet parhaillaan putkiremonttia, Heinosella on sinulle hyviä uutisia. Putkiremontin ei nimittäin tarvitse olla loputtoman pitkä ja kallis projekti.

“Yleensä asiakkaat yllättyvät siitä, kuinka vähän haittaa putkiremontista on”, hän toteaa. STS-Talotekniikka toteuttaa putkiremontteja omakotitaloihin, rivitaloyhtiöihin ja pieniin kerrostaloyhtiöihin avaimet käteen -periaatteella. 

Jos putkiremontti ei sisällä viemärimuutoksia, remontti voidaan suunnitella ja toteuttaa siten, että asunnossa voi asua koko remontin ajan. “Omakotitalon käyttövesiremontissa tarvitaan yleensä vain yksi vesikatko koko remontin aikana. Vanha verkosto on käytössä siihen saakka, kunnes uusi verkosto on valmis. Remontin loppuvaiheessa pidetään vesikatko, jonka aikana uudet putket yhdistetään vesikalusteisiin ja lämmitysjärjestelmään”, Heinonen kertoo.

Jos putkiremontti ei sisällä viemärimuutoksia, remontti voidaan suunnitella ja toteuttaa siten, että asunnossa voi asua koko remontin ajan. 

STS-Talotekniikan toteuttamien putkiremonttien kesto on omakotitaloissa talon koosta riippuen noin 3-5 päivää. Rivitaloissa rakennusteknistä työtä on enemmän, mutta niissäkin remontti valmistuu 1-2 kuukaudessa.

Hän muistuttaa, että pienen yrityksen etuna on henkilökohtainen palvelu ja asiakaslähtöinen toiminta. “Me vastataan työstä omilla kasvoillamme. Meillä on vakituiset työntekijät, jotka viihtyvät meillä ja ovat sitoutuneita työhönsä. Olemme ylpeitä työmme jäljestä ja pidämme sen minkä lupaamme. Emmekä lupaa sellaista, mitä emme voi pitää.”

Riski vesivahinkoihin kasvaa, mitä pidemmälle remonttia lykätään. Jos välttämättömiä remontteja on laiminlyöty, vakuutus ei välttämättä korvaa vahinkoa. “Vakuutusyhtiöt ovat nykyisin aika tiukkoja tällaisissa tilanteissa”, Heinonen muistuttaa. Lykkäämisestä voi siis aiheutua paitsi lisäkuluja, myös lisäremontteja.

Teemu Heinonen - STS-Talotekniikka

Hyvin suunniteltu putkiremontti on puoliksi tehty

Harva meistä suoranaisesti nauttii putkiremontin suunnittelusta. Suunnittelu tuo kuitenkin putkiremonttiin sujuvuutta ja samalla kodissa voidaan laittaa kuntoon muutakin kuin putket.

Suunnitteluvaiheessa ammattitaitoisesta yhteistyökumppanista on paljon apua. STS-Talotekniikan remonteissa työn eteneminen käydään aina huolellisesti etukäteen läpi asiakkaan kanssa. Silloin asiakas tietää, kuinka remontti etenee ja vältytään suurilta yllätyksiltä. Samalla voidaan suunnitella esimerkiksi vesikatkot siten, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa.

“Omakotitalon putkiremontissa vesijohdot tehdään pääsääntöisesti pinta-asennuksena. Asiakkaan kanssa voidaan yhdessä suunnitella vesijohtojen reitit ja asennuskohdat siten, että ne miellyttävät asiakkaan silmää.”, Heinonen kertoo.

“Jos keittiössä tai kylpyhuoneessa halutaan tehdä samalla muuta remonttia, voidaan seinäpintojen avauksen yhteydessä muuttaa vaikkapa vesipisteitä ilman, että seiniin jää jälkiä. Suojaputkissa olevia putkia voidaan laittaa piiloon rakenteisiin.”, hän kertoo etukäteissuunnittelun eduista.

Uponor KOTI -kumppanuus takaa laadukkaan ja nykyaikaisen putkiremontin

STS-Talotekniikka on Uponor KOTI -kumppaniyritys ja käyttää putkiremonteissa laadukkaita, kotimaisia Uponorin tuotteita. Uponor KOTI on kuluttajille tarkoitettu palvelukonsepti, joka yhdistää pientaloihin tarkoitetut Uponorin tuotejärjestelmät, niiden asennuksen ja asiakaspalvelun yhdeksi helposti hankittavaksi palveluksi.

Uponor KOTI-remontit tehdään nykyaikaisilla tekniikoilla ja materiaaleilla. “Uponor KOTI -putkiremontit tehdään pääsääntöisesti Uponor UniPipe-komposiitilla tai Uponor Pex-putkella. Komposiitti on monikerrosputkea, jossa on kerroksittain muovia, alumiinia ja muovia. Pex-putki on muovia, joka asennettaan suojaputkessa rakenteiden sisään. Molemmat ovat erittäin pitkäikäisiä materiaaleja”, Heinonen kertoo.

Uponor KOTI-palvelussa asiakas voi olla varma palvelun laadusta niin asennustyön kuin tuotteidenkin osalta. Remonteissa käytetään kotimaisen toimittajan laadukkaita tuotteita ja kaikki remontit sisältävät Uponorin järjestelmätodistuksen ja tuoteturvan. Uponor noudattaa Suomen kuluttajansuoja- sekä tuotevastuulakia. Uponorin tuotteistaan kantama vastuu ei ole rajattu erikseen määriteltyyn takuuaikaan.

Viisi vinkkiä, joilla putkiremontti onnistuu

STS-Talotekniikan toimitusjohtaja Teemu Heinonen antaa viisi vinkkiä, joilla putkiremontti onnistuu:

  1. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin. Mieti, mitä muita kunnostustarpeita asunnossa on tulossa lähivuosina ja yhdistä putkiremontti muihin remontteihin.
  2. Kilpailuta ja vertaa vaihtoehtoja. Kilpailutuksessa kannattaa huomioida hinnan lisäksi esimerkiksi takuuseen, asiakastyytyväisyyteen sekä materiaalivalintoihin liittyviä asioita.
  3. Ota asennusliike mukaan suunnitteluun mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja hyödynnä heidän asiantuntemustaan.
  4. Pyydä urakoitsijalta referenssejä tehdyistä töistä.
  5. Pyri varmistamaan, että lähtötiedot ovat oikein. Putkiremontissa voi aina tulla vastaan yllätyksiä, mutta niitä voidaan välttää, kun remontoitavan kohteen lähtötiedot pitävät mahdollisimman hyvin paikkansa.
STS-Talotekniikka ryhmäkuva

Kaikenlaiset LVI-työt aina ammattitaidolla

Vessanpönttö tukossa, viemäri pulputtaa, lämmitys reistailee – hoidamme kaiken kokoiset LVI-työt Varsinais-Suomen alueella. Huollon lisäksi asennamme LVI-laitteistot uusiin ja vanhoihin taloihin sekä toteutamme saneeraustyöt omakotitaloihin ja taloyhtiöihin – oli kyseessä sitten putkiremontti, lämmitysremontti tai jokin myy LVI-saneeraus.

Vastaamme mielellämme kaikenlaisiin kysymyksiin liittyen LVI-töihin. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!