STS Talotekniikka Oy

Näin onnistui täyden kympin putkiremontti rivitaloon Raisiossa

Rivitalon putkiremontti toteutettiin STS-Talotekniikan toimesta loppuvuodesta 2023 Raisiossa 10 asunnon rivitaloyhtiöön. Rivitalo on rakennettu 1980-luvun alussa ja kuntokartoitus kertoi kiinteistön omistajille, että käyttövesiputket alkoivat olla käyttöikänsä päässä.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Minna Hakala kertoo, että naapurikiinteistö oli samassa tilanteessa, ja oli tilannut STS-Talotekniikalta sopivasti saman projektin.

– Naapurissamme oleva saman ikäinen rivitalokiinteistö oli juuri toteuttanut STS-Talotekniikan kanssa putkiremontin, joten oli helppo seurata miten remontti oli edennyt. Heillä oli jo muutama vuotokin ehtinyt sattua ennen heidän remonttinsa alkua, joten taloyhtiömme hallitus koki, että kannattaa toimia ennen kuin vuotoja alkaa sattumaan myös meidän jo käyttöikänsä ylittäneessä putkiverkostossa.

Kokonaisvaltaista palvelua

Minna Hakalan mukaan STS-Talotekniikka valikoitui urakan toteuttajaksi kokonaisvaltaisen palvelunsa ansiosta.

– STS-Talotekniikka oli juuri suorittanut naapuririvitalossamme kv-remontin ja he olivat laittaneet meille postilaatikkoomme myös mainoksen heidän palveluistaan. Olimme jo ehtineet kartoittaa suunnittelijoita, jotka voisivat tehdä LVI-suunnitelman taloyhtiöllemme, jonka avulla voisimme pyytää tarjouksia remontin suorittavilta yrityksiltä.

Hakala kertoo, että pienelle taloyhtiölle oli tärkeää, että sekä piirrustukset, että toteutus tulivat samalta yritykseltä.

– Meihin teki vaikutuksen se että STS-Talotekniikka tarjosi sekä piirustusten tekemistä että itse remontin toteuttamista: pienelle taloyhtiölle tämä oli huomattavasti helpompaa ja myös se tieto että tekijä on vastuussa oikeista suunnitelmista herätti meissä luottamusta. Kävimme myös naapurikiinteistössämme tutustumassa remontin jälkeen, sekä kyselemässä kuulumisia ja kokemuksia remontin kulusta.

Rivitalon putkiremontti hoitui sujuvasti alusta loppuun

Remontin kulku oli alusta asti selkeää ja siitä tiedotettiin Hakalan mukaan riittävästi. STS-Talotekniikan edustajat osallistuivat myös taloyhtiön ylimääräiseen yhtiökokoukseen ja taloyhtiön ihmiset saivat tutustua työn tekijöihin, sekä esittää kysymyksiä tulevasta remontista. 

– Tämä oli erityisen tärkeää pienelle taloyhtiölle. Putkiremontti on iso investointi ja asukkailla olikin kysymyksiä laidasta laitaan. Parasta oli saada kasvot henkilöille, joiden kanssa remontin aikana keskusteltiin mm. Whatsappin kautta, Hakala kertoo. 

Remonttia ei saada näkymättömäksi, mutta sen sujuvuutta voidaan paljolti edesauttaa. Näin toimii myös STS-Talotekniikka. Hakala kertoo, että työ näkyi remonttina jokaisessa aunnossa, lattiat ja portaikot oli suojattu muovein ja asunnossa käytiin ahkerasti työskentelemässä.

Tärkeää oli pysyä selvillä siitä missä mennään ja mikä on seuraava vaihe. 

Työt aloitettiin vetämällä runkolinja koko asuntorivistön läpi. Tämän jälkeen edettiin asunto kerrallaan suunnitelman mukaisesti vetäen uusia vesijohtoja jokaiseen asuntoon, lopuksi alkoivat viimeistelytyöt sekä koteloinnit, Minna Hakala muistelee.

Yllätys matkan varrella

Rivitalon putkiremontti sujui Hakalan mukaan kokonaisuutena hyvin. Työt aloitettiin elokuun alussa ja lokakuun alussa oli kaikki valmista. Koko remontin aikana oli käytössä yhteinen Whatsapp- ryhmä, jonka kautta tieto liikkui nopeasti. 

– Muutamia yllätyksiä tuli matkan varrella, esim. vesiputket rakenteissa meni toisin kuin alkuperäisissä piirustuksissa oli merkitty ja jouduttiin tekemään pieniä muutoksia suunnitelmiin matkan varrella. Tällaisessa tilanteessa oli hyvä että piirustukset oli tehnyt sama yritys joka suoritti myös muutostyöt, koska muutokset sujuivat ketterästi, Hakala kertoo.

Rivitalon putkiremontti sai arvosanaksi täyden kympin

STS-Talotekniikka saa kehuja myös kommunikoinnista. Hakala kertoo, että kommunikointi kaikkien kanssa sujui ketterästi ja hyvässä hengessä.
– Kaikki STS:n tyypit, toimitusjohtaja Teemu ja työnjohtaja Petri, sekä kaikki asentajat olivat mukavia, ystävällisiä sekä helposti lähestyttäviä. Kommunikointi oli proaktiivista STS-Talotekniikan puolelta ja koko ajan kerrottiin missä mennään.

Kysyttäessä minkä arvosanan antaisit STS-Talotekniikalle, Minna Hakala antaa parhaan mahdollisen numeron: 

Annan täyden 10 arvosanaksi, suosittelen lämpimästi STS-Talotekniikkaa.

STS-Talotekniikka ryhmäkuva

Kaikenlaiset LVI-työt aina ammattitaidolla

Vessanpönttö tukossa, viemäri pulputtaa, lämmitys reistailee – hoidamme kaiken kokoiset LVI-työt Varsinais-Suomen alueella. Huollon lisäksi asennamme LVI-laitteistot uusiin ja vanhoihin taloihin sekä toteutamme saneeraustyöt omakotitaloihin ja taloyhtiöihin – oli kyseessä sitten putkiremontti, lämmitysremontti tai jokin myy LVI-saneeraus.

Vastaamme mielellämme kaikenlaisiin kysymyksiin liittyen LVI-töihin. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!